Spoštovani starši,

pred vrati je 1. september in ponovno bomo pričeli z izvajanjem vrtčevskega programa. Nekateri boste prvič z nami, drugi ste že naši »stari znanci«.

Strokovne delavke se s tehničnim osebjem že intenzivno pripravljamo na ta dan, na novo šolsko leto, zato lahko mirno povem, da se že veselimo sodelovanja z vami.

Da bi delo potekalo čim bolj nemoteno in v zadovoljstvo vseh nas, vam prilagamo okrožnico ministrstva za izobraževanje in navodila NIJZ glede ravnanja v primeru pojava okužbe s COVID-om. Zaposleni v vrtcu bomo vsa navodila upoštevali v največji možni meri, to pa pričakujemo tudi od vas. Predvsem navodilo, da v vrtec pripeljete ZDRAVEGA OTROKA. Če bomo opazili, da ima otrok zdravstvene težave, se slabo počuti vas bomo poklicali. V tem primeru morate, v najkrajšem možnem času, priti po otroka. Naloga vseh nas je, da v odnosu do sebe in drugih ravnamo odgovorno.

V času do konca decembra se bomo srečevali tudi z zapleti v prometu in deli pri izgradnji prometne ureditve pred novo šolo. Cesta je zožena, parkirišč je veliko  manj. Starši boste lahko začasno parkirali pred novim delom vrtca (pred vhodom in nasproti stavbe).

Zavedamo se, da bo huda prometna gneča, zato bo s strani vseh udeležencev v prometu nujno potrebna strpnost in razumevanje. Brez tega ne bo šlo.

V septembru bodo pri usmerjanju pomagali upokojenci in redarji, največ pa boste k znosnemu prometnemu režimu lahko prispevali sami.  Tiste, ki stanujete blizu vrtca, prosimo, da otroka v vrtec pripeljete peš.  Do naslednjega leta moramo potrpeti vsi, tako vi starši kot tudi  delavci vrtca in šole. Ko bo šola dozidana in se bomo vanjo vselili, bo vse veliko lažje, lepše. Na to pomislite vsakokrat,  ko bo gneča pred vrtcem…

 

V septembru bodo roditeljski sestanki na katerih boste dobili dodatne informacije glede dela v tem šolskem letu.

Če pa imate še kakšno vprašanje, pobudo lahko sporočite na šolsko elektronsko pošto:  o-okskofije.kp@guest.arnes.si. Obljubimo, da bomo v najkrajšem možnem času odgovorili in storili vse, kar bo v naši moči.

Lep, mirno in zdravo naj bo šolsko leto 2022/23.

                                                                                                                               Ravnateljica

                                                                                                                      Vlasta Urška Baraga